notitiebriefje schoenen

Rogelli Indoorcycling shoe 040.050 Goede fietsschoenen zijn van groot belang bij lekker fietsen. Zeker als er ook nog gebruik wordt gemaakt van een zogenaamd 'clipless' systeem. De opvolger van de pedalen met riempjes, de toeclips.
 
Het grote voordeel van dit systeem is dat je beter vast zit aan het pedaal en ook, met een simpele beweging, weer makkelijk los kan komen. In plaats van om de beurt met het linker en rechter been het pedaal naar beneden te duwen, is het mogelijk om nu met elk been afzonderlijk een ronddraaiende beweging te maken. Dit betekent een hoger rendement, dus minder energieverlies, lekkerder fietsen en een betere controle over de fiets.
 
Er is veel keuze in 'klikpedalen'. Eén van de bekendste is op dit moment Shimano met het SPD systeem. Dit staat voor Shimano Pedaling Dynamics, een kliksysteem dat uiterst gebruiksvriendelijk is en dankzij de vele varianten voor elke tak van fietsen te verkrijgen is.
 
Een goede fietsschoen zorgt ervoor dat de druk van het pedaal niet op één punt van de voet wordt doorgegeven, maar wordt verdeeld over de hele zool. Dit zorgt ervoor dat het fietsen veel comfortabeler wordt.
 
Tegenwoordig hoeven de klikplaatjes ook niet meer onder de schoen uit te steken, ze kunnen ook in de zool verzonken zitten, zodat er ook gewoon met de schoen gelopen kan worden.
 
Er zijn schoenen voor:
•    wielrennen
•    mountainbiken
•    spinning
•    recreatiefietsen

Tevens zijn er schoenen speciaal voor dames, deze schoenen zijn voorzien van een smallere leest en in kleinere maten.
In onze winkel helpen wij u graag met de juiste schoen te vinden.

Hieronder wat nieuwe 2016-modellen van Rogelli en Shimano:

Rogelli indoor cyclingshoe 040.020 schuin Rogelli Road Shoe 040 achterzijde Shimano schoenen Shimano R064 race fietsschoen model 2012
       

Wilt u meerdere modellen zien dan adviseren wij u op de link van Rogelli en Shimano te klikken.